Μοσχαράκι κοκκινιστό με μπέικον και καρότα!!!
Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχάρι από σπάλα
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
4 φέτες μπέικον
250 ml κόκκινο κρασί
1 ltr ζωμό βοδινού
1κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 /4 κγ κανέλα
2 κσ κορν φλάουρ
Πουρές
4 μεγάλες πατάτες
1 litr ζωμό βοδινού
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 κσ μαγιονέζα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το μπέικον για λίγα λεπτά να ροδίσει απ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβακια και το καρότο σε φέτες, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό, τον πελτέ, αλάτι πιπέρι και την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο κοκκινιστό, αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα!!!!!!
Ετοιμάζουμε τον πουρέ :Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες να βράσουν με το ζωμό. Αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα. Όπως είναι ζεστές τις βγάζουμε σε βάθη σκεύος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ τις πολτοποιούμε προσθέτοντας ελαιόλαδο και λίγο απ το ζωμό που βράσαμε τις πατάτες.
0 comments