Μοσχάρι με χυλοπίτες



 

Υλικά 

 

  •  1 κιλο μοσχαράκι
  • 3 κ.σ.πελτέ
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 λίτρα νερό 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.γ.αλάτι
  • 1/2 κ.γ.πιπέρι
  • 1/2 κ.γ.κανέλα
  • 1/2 κ.γ.μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. Ρίγανη 
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 500 γρ χυλοπίτες mamma


Εκτέλεση


Πλένουμε το μοσχάρι το κόβουμε μερίδες και σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό το περνάμε μια βράση,πετάμε το νερό. 

 Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του,ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τον πελτέ τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι που θα το βάζουμε προς το τέλος.Ρίχνουμε το νερό να σκεπάζει το κρέας, περίπου 1 λίτρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. 

Οταν βράσει το κρέας  ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς να ζεσταθεί.

Ανεβάζουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό ακόμα. 

Αφήνουμε να πάρει μια βράση. 

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, αλατιζουμε και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. 

Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Κοιτάμε ώστε οταν βγάλουμε το ταψί να εχει ακόμα ζουμί. 

 Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι!!!!

Τις χυλοπίτες θα τις βρείτε στο mamma



0 comments