Τυροπιτάκια με κεφίρ

 


Τυροπιτάκια εύκολα χωρίς φύλλο με ζύμη κεφίρ.

 Γίνονται πολύ αφράτα και φτιάχνονται μέχρι να πεις κύμινο.θα τα λατρέψετε.


ΥΛΙΚΆ

  • 430 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν
  • 1 αυγό 
  • 200 γρ κεφίρ 
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • 100 ml γάλα φρέσκο 
  • 1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη (προαιρετικά) 
  • 300 γρ τυρί φέτα θρυμματισμενη
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι 
  • Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1 αυγό για να αλειψουμε πριν το ψήσιμο 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κεφίρ, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε τη φέτα , τη ρίγανη, το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν. 

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, ελαφρά θα κολλάει στα χέρια μας. 

Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,περνάμε την επιφάνεια με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και μαύρο σουσάμι. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. 

Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα. 

Tips 

Αν η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή δεν θα βάλουμε καθόλου αλάτι γιατί και το κεφίρ είναι αλμυρό. 

Μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστά το ζυμάρι, να ανοίξουμε φύλλο όσο ένα πιατάκι γλυκού να βάλουμε μια κουταλιά σούπας γέμιση, να κλείσουμε με ένα πιρούνι. 

Στη γέμιση εκτός από τυρί φέτα μπορούμε να βάλουμε, μπέικον, σπανάκι, κοτόπουλο, πράσο ή ότι άλλο θέλετε. 


  


Follom me on Instagram


Follow me on Facebook


Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



0 comments