Δίχρωμα μπισκότα

 



Υλικά

300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού) 

Χυμό απο 1 μεγάλο πορτοκάλι 

400 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή και λίγο παραπάνω φλιτζάνια) 

1 κγ μπέικιν 

2 βανίλιες 

1κγ κανέλα 

Για το σοκολατένιο κομμάτι :

3 κσ κακάο 

1 κγ κανέλα 

1/4 κγ γαρύφαλλο 

Εκτέλεση 

Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 

Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη. 

Στο ενα μέρος της ζύμης προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ζυμώνουμε καλά να ομογενενοποιηθεί. 

Με ενα πλάστη ανοίγουμε και τις δυο ζύμες σε δυο φύλλα 1εκ πάχος. 

Βάζουμε τη λευκή ζύμη σε μια λαδόκολλα και απο πάνω απλώνουμε τη σοκολατένια ζύμη, πιάνουμε την άκρη και ρολάρουμε. 

Tυλίγουμε με τη λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να να παγώσει, έτσι θα είναι πιο εύκολο να κόψουμε τις φέτες. Βγάζουμε απο το ψυγείο, στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα μεγάλο ταψί. Με μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2εκ. 

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν τα βγάλετε απ το φούρνο θα είναι μαλακά, όταν κρυώνουν θα γίνουν τραγανά. Η ζύμη θα μας βγάλει 40 περίπου μπισκοτάκια. 

Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Instagram

Και στο Facebook



0 comments