Αγριογούρουνο κατσαρόλας
Υλικά
2 κιλά αγριογούρουνο μπούτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μαρινάδα
1 /2 ltr κόκκινο κρασί
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κγ κόκκους πιπέρι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
Σε ένα μεγάλο βάθη μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, το σκόρδο σε φέτες, τους κόκκους πιπέρι, το πορτοκάλι και το κρασί, ρίχνουμε το κρέας ανακατεύουμε κσι σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμεγια 24 ώρες.
Την επομένη μέρα βγάζουμε με τσιμπίδα το κρέας απ τη μαρινάδα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ενα μπολάκι και το κρασί το κρατάμε.
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα. Τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές σε λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια με Το σκόρδο απ τη μαρινάδα και σβήνουμε με το κρασί που κρατήσαμε. Βράζουμε με κλειστό καπάκι για 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Συνεχίζουμε να βράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι τραβήξει τα υγρά να καραμελώσει και να μείνει με το λάδι του. Γίνεται πολύ νόστιμο και καλύτερο κατ εμέ και απο τη γάστρα και δεν μυρίζει καθόλου.
0 comments