Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
300 γρ γάλα
600 γρ τυρί φέτα
250 γρ τριμμένο κασέρι
2 μέτρια αυγά
Αλάτι - πιπέρι
Ραντίζουμε τα φύλλα
200 γρ γάλα φρέσκο
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι
2 κσ σουσάμι για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Ταψί :34×27
Σε ενα βάθη μπολ, ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και θριμματιζουμε τη φέτα να ενωθεί με τα υλικά και προσθέτουμε και το κασέρι .
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι για να ραντίζουμε τα φύλλα.
Λαδώνουμε ενα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα ραντιζοντας ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε λιγη απ τη γέμιση να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια .
Απλώνουμε απο πάνω άλλα δύο φύλλα και ραντίζουμε ξανά ενδιάμεσα.
Γέμιση ξανά και άλλα δύο φύλλα
Ανά δύο φύλλα βάζουμε γέμιση. Μέχρι τα τελειώσουν τα φύλλα.
Τέλος ραντίζουμε με το υγρό που θα μείνει (αν δε μείνει φτιάξουμε, λίγο ίσα ίσα να ραντίζουμε απο πάνω την πίτα.
Χαράζουμε, ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι και σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 με 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πιτα μας!!!!
Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.
0 comments