Μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος... η ελληνική καρμπονάρα!!!!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Ν'3
300 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ σαλάμι αέρος
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζάνι ζουμί απ τα μακαρόνια που θα βράσουμε
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα μακαρόνια, βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κσ αλάτι, νερό μέχρι μέχρι τη μέση και τη βάζουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
Συγχρόνως σε βάθη τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κσ ελαιολαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτό το σκόρδο με το σαλάμι αέρος. Τα βγάζουμε σε πιάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
Μόλις πάρει βράση το αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει και ασπρίσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ανοίγουμε τη φωτιά στο δυνατό, ρίχνουμε το μπέικον το σκόρδο, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
Με γρήγορες κινήσεις και μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι κσι έξτρα κεφαλοτύρι !!!!
0 comments