Πιπεριές Φλώρινης τουρσί

 

Πιπεριές τύπου Φλωρίνης γεμιστές τουρσί!!!

Υλικά 

Για 3 βάζα του κιλού 

15 τεμ πιπεριές μικρές 

ένα πιάτο βαθύ λάχανο ψιλοκομμένο 

2 καρότα τριμμένα

1 κλωναρακι σελερι 

Ξύδι αλάτι νερό καυτό

Εκτέλεση 

1️⃣ Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε ένα καπάκι από πάνω αδειάζουμε από τα σπόρια 

2️⃣ Σε μπολ ανακατεύουμε το λάχανο το σελερι και το καρότο γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο βάζο μου πήρε 5 τεμ στο καθένα ότι γέμιση περίσσεψε την έβαλα πάνω από τις πιπεριές 

3️⃣ Έριξα 5 κ σούπας ξύδι σε κάθε βάζο και μια κ σούπας αλάτι χοντρό γέμισα με καυτό νερό μέχρι πάνω και έκλεισα το καπάκι καλά γύρισα ανάποδα και άφησα όλο το βράδυ 

4️⃣ Την επόμενη μέρα τα γύρισα κανονικά και τα έβαλα ψυγείο για 2 εβδομάδες να "ψηθεί" και να είναι έτοιμο προς κατανάλωση. 

5️⃣ Κρατάει ένα χρόνο και παραπάνω!!!!! 

6️⃣ Τα βάζα πρέπει να είναι καλά πλυμένα και αποστείρωμενα. Για να τα αποστειρωσουμε:βάζουμε τα πλυμένα βάζα και τα καπάκια τους στη σχάρα της κουζίνας και τα βάζουμε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. Θα τα πάρουμε με γάντι και ζεστά να γεμίσουμε. Τα καπάκια καλό είναι να είναι καινούρια. 

Συνταγή φωτογραφία Βίκη Αναματερου

1 comments