Στριφτάρια με σπανάκι




Υλικά 

Για τα φύλλα

1 κιλό αλεύρι γεν χρ.

20 γρ Αλάτι

100 ml σπορέλαιο 

500ml νερό (ίσως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω)

Βγάζει 10 μπάλες των 150 γρ.

Γέμιση

1 κιλό σπανάκι

4 πράσα

4 φρέσκα κρεμμύδ.

1 ξερό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

Αλάτι πιπέρι

400 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο , ύστερα το πράσο, ρίχνω λίγο νεράκι κ σκεπάζω να μαλακώσει το πράσο. Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος, ρίχνω και το σπανάκι, ανακατεύω να λαδωθει. Βάζω Αλάτι πιπέρι. Μόλις κρυώσει βάζω και το τυράκι μου.

2️⃣ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνω μια λακκούβα και προσθέτω αλάτι, νερό και λάδι. Ανακατεύω με τα χέρια στην αρχή και μετά ζυμώνω μέχρι να πετύχω εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. 

3️⃣ Αν έχεις ζυγαριά κόψε 10 μπάλες από 150 γρ, αν δεν έχεις χώρισε με το μάτι σε 10 κομμάτια, καν'τα μπάλες και άσε να ξεκουραστεί καμιά ώρα.Βάλε μπόλικο αλεύρι κοντά σου και σ' ένα μπολάκι σπορέλαιο με πινέλο.

4️⃣ Αρχίζεις ανοίγεις τα φύλλα, όπως μπορείς, είτε με λεπτό πλάστη, είτε με χοντρό, βάζεις κάμποσο αλεύρι , για να μην κολλάει. Ανοίγεις όσο λεπτό μπορείς, ύστερα βάζεις με το πινέλο λάδι , τη γέμιση στην άκρη κ τυλιγεις ρολό .

5️⃣ Αραδιάζεις σε ταψί λαδωμένο το ενα δίπλα στο άλλο και ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. 

Συνταγή φωτογραφία Alexandra kaouslidou



0 comments