Υλικά
Για τη βάση
✔️ 220 γρ μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ.
✔️ 150 γρ μαργαρίνη
Για την κρέμα
✔️ 500 γρ φυτική σαντιγί
✔️ 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
✔️ 4 κσ ζάχαρη άχνη
✔️ Χυμός απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζελέ με το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα .
2️⃣ Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βιτάμ στη φωτιά και σε χαμηλή θερμοκρασία και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
3️⃣ Σε ταψάκι για μάφινς βάζουμε σε κάθε υποδοχή μια χάρτινη θήκη ψησίματος. Βάζουμε 1 κσ από το μείγμα μπισκότου και πιέζουν με το κάτω μέρος ενός ποτηριού να γίνει η βάση.
4️⃣ Χτυπάμε τη σαντιγί με την άχνη για λίγο να γίνει σαν γιαούρτι και προσθέτουμε το ζελέ απ το ψυγείο,το χυμό λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθεί με το ζελέ με τη σαντιγί.
5️⃣ Μοιράζουμε την κρέμα στις θήκες μάφινς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
6️⃣ Διακοσμούμε με μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας ή τριμμένο μπισκότο.
0 comments