Υλικά
✔️1 κιλό καρότα
✔️700 γρ ζάχαρη
✔️10 γαρύφαλα
✔️ Φλούδα λεμονιού
✔️2 κσ χυμό λεμονιού
✔️2 ποτήρια νερό
✔️2 βανίλιες
✔️2 2κλωναράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
1️⃣Με πτυσσόμενο κόφτη- τρίφτη λαχανικών τρίβουμε τα καρότα
2️⃣ Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε καρότο,ζάχαρη και τα γαρύφαλλα ... Όταν λιώσει η ζάχαρη και αρχίζει το βράσιμο προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και το χυμό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα...ανάλογα τα υγρά που θα βγάλει το καρότο προσθέτουμε νερό περίπου 2 ή 3 ποτήρια.
3️⃣ Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει χωρίς να ανακατέψουμε ξανά.
4️⃣ Λίγο πριν τελειώσει δέσει το σιρόπι βάζουμε τις βανίλιες και την αμπαρόριζα...
5️⃣ Ελέγχουμε αν έχει δέση το σιρόπι ( τελευταία στάλα να παραμείνει στο κουτάλι) καλή επιτυχία. Νατάσα Κανταρακια
0 comments