Υλικά
✔️1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
✔️ 500 ml φρέσκο γάλα
✔️120 γρ ζάχαρη
✔️50 γρ κορν φλάουρ
✔️1 κρόκος αυγού
✔️1 στικ βανίλια
✔️1 κουταλιά βούτυρο
✔️200 γρ κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση :
✔️1 κεσεδάκι ψιλοκομμένες φράουλες
Για να βρέξουμε τα μπισκότα :
• 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλας
✔️1 ποτήρι κρύο γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το γλυκό ξεκινάμε πρώτα από την κρέμα :
1️⃣ Βάζουμε το γάλα, αλεύρι, ζάχαρη και κρόκο αυγού σε ένα κατσαρολάκι,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά . Όταν πήξει η κρέμα,κατεβάζουν από τη φωτιά και προσθέσουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε.Σκεπάσουμε με μεμβράνη και το αφήσουμε να κρυώσει.
2️⃣ Όταν κρυώσει η κρέμα,χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στην κρέμα να αφτρατέψει. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες στην κρέμα και ανακατεύουμε.
3️⃣ Ανακατεύουμε το γάλα και 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλας για να βρέξουμε τα μπισκότα.
4️⃣Στρώνουμε τα βρεγμένα μπισκότα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της κρέμα . Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση με βρεγμένα μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
5️⃣ Από πάνω στρώνουμε όση μαρμελάδα έμεινε και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και δημιουργούμε νερά πάνω από την κρέμα!!
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments