Τηγανόψωμα με ελιά και φέτα



Για 8-10 πιτάκια 

◽️500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

◽️1 φακελάκι μαγιά 

◽️1 φλιτζάνακι του καφέ λάδι όχι γεμάτο

◽️Λίγο ξύδι 1 κσ

◽️Αλάτι 1 κγ

◽️300 ml νερό χλιαρό

Γέμιση 

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ντοματίνια  

◽️1 φλιτζάνι τσαγιού ελιές κομμένες ή ροδέλες 

◽️200 γρ τυρί φέτα 

◽️1 κγ πελτέ αραιωμένο σε λίγο ελαιόλαδο 

◽️1 κγ. Ρίγανη 

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,τη μαγιά,το αλάτι, και το ξύδι... Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμαράκι μας να μην κολλάει...αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νεράκι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας μισή ώρα να φουσκώσει. 

2️⃣ Σε ένα μπολ αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τυρί,τις ελιές,τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες,τη ρίγανη,ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο ζυμάρι.Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

3️⃣ Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσια κομμάτια και δίνουμε το σχήμα μπάλας.Λαδώνουμε τα χέρια μας και πατάμε τα πιτάκια να πλατύνουν όσο περίπου ένα πιατάκι του γλυκού.

4️⃣ Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και σε μέτρια φωτιά.Λαδώνουμε συχνά το τηγάνι να μην μας κολλήσουν τα πιτάκια.

Κρύα ή ζεστά είναι το ίδιο νόστιμα!!!

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



0 comments