Πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο



Υλικά 

◻️ 7-8  μέτριες πατάτες 

◻️1 /2 φλιτζάνι ηλιέλαιο 

◻️2 κγ ξερό δεντρολίβανο 

◻️1, 5 κγ πάπρικα γλυκιά 

◻️2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 

◻️Αλάτι 


Εκτέλεση 


1️⃣ Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ 

2️⃣  Ανακατεύουμε αλάτι, πάπρικα , σκόρδο ,δεντρολίβανο και το λάδι , περιχύνουμε τις πατάτες κλείνουμε με καπάκι και κουνάμε καλά να ανακατευτούν.


3️⃣ Τις βάζουμε στο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα να ψηθούν στους 220 βαθμούς αέρα μέχρι να πιάσει κρουστά, περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο. 

Follow me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 




0 comments