Παστα φλώρα ή πάστα φρόλα
Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε αλλά πάστα φρόλα κα καταγεται απο Ιταλία.
Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα.
Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
1/2 κιλό μαρμελάδα
Εκτελεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα τα υλικα μας Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.ή σε ατομικά ταρτακια και σε ταψακι για ταρτακια.
Βάζουμε τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη ή ανοιγουμε λεπτα φυλλο και τη βοηθεια κου πατ κοβουμε σε σχημα που θελουμε.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτα περίπου.
0 comments