Μαγιονέζα σπιτική χωρίς αυγά!!!!





Μαγιονέζα σπιτική χωρίς αυγά!!!!


Τι θα λέγατε για μια μαγιονέζα χωρίς αυγά..με όλη την πλούσια γεύση της μαγιονέζας....
Έτοιμη λοιπόν απ τα χεράκια μας σε λίγα λεπτά...

Υλικά

1 ποτήρι νερό ή γάλα αμυγδάλου
2 &  1/2 κσ γεμάτες κορν φλάουρ
1/4  ποτήρι νερού λάδι
1 κγ ξύδι
1 κγ ζάχαρη 

2 κγ μουστάρδα
Χυμό 1 λεμονιού
1 κγ αλάτι
1/3  φλιτζάνι τσαγιού πολύ παγωμένο νερό

Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο απ το νερό. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό σε ένα κατσαρόλα κι και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας το, μέχρι να πήξει. Γίνεται μια πολύ πηχτή κρέμα. Το αδειάζουμε στο μίξερ και, όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Δουλεύουμε το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και σιγά σιγά το λάδι. Αν δούμε ότι βγάζει λάδι προσθέτουμε 2-3 παγωμένο νερό ή ακόμα και 1 με 2 παγάκια και χτυπάμε. Η χαμηλή θερμοκρασία βοήθεια τη μαγιονέζα να πήξει.


0 comments