Εκμέκ κανταΐφι !!!!



                   Εκμέκ κανταΐφι


Για μένα είναι η καλύτερη συνταγή για εκμεκ κανταΐφι. 
Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνω αρκετά χρόνια, και πιστέψτε με δεν έχω δοκιμάσει ωραιότερο. Φυσικά δεν την αλλάζω με καμία άλλη. Φτιάξτε το και όλοι θα ζητάνε τη συνταγή!!!!

Υλικα

500 γρ. κανταΐφι.. 
250 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
1 κιλο ζάχαρη
800ml νερό
1 κ.σ λεμόνι
Φλουδα λεμονιού

Για την κρέμα

5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές corn flour
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2-3 βανιλιες
1 κόφτη κ.σ βούτυρο
100ml σαντιγί (ετοιμη χτυπημένη)
500ml κρέμα γάλακτος (τα 100 για την κρέμα)

Εκτέλεση

Βγάζουμε το κανταΐφι απ το ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα κλειστό στο σακουλάκι του πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Aνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμους.
Απλώνουμε μια μεγάλη πετσέτα στον πάγκο μας και ανοίγουμε το κανταΐφι, τωρα θελεί πολύ καλο ξάσιμο,το μαδάμε ωστε να ανοίξει καλά όλο .Το απλώνουμε σε μέτριο πυρέξ 35-25 και απο πάνω ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το λιωμένο βούτυρο, το βάζουμε στο φουρνο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 2 Ώρες.
Μόλις Βάλουμε το κανταΐφι να ψηθεί αμέσως ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει.
Βάζουμε ολα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει .
Στο ενδιάμεσο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και κρατάμε 100 γρ να τα ρίξουμε στην κρέμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ολα τα υλικά εκτός απο την σαντιγί .βαζουμε την κρέμα να βράσει μέχρι να δέσει καλα .Λίγα λεπτά αργότερα ρίχνουμε την χτυπημένη σαντιγί
Μόλις ψηθεί το κανταΐφι μας και ζεστό καθώς ειναι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε μισή ώρα και απλώνουνε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι. Βγάζουμε την σαντιγί απ το ψυγείο και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα Αν θέλουμε ρίχνουμε λιγο αμύγδαλο τριμμένο για διακόσμηση .


0 comments