Τούρτα Bounty !!!


                 Τούρτα Bounty

Παντεσπάνι σοκολατένια.. Κρέμα με ινδοκαρυδο και επικάλυψη σοκολάτας....
Κάνεις δε μπορεί να αντισταθεί σ αυτό το γλυκό!!!!!
Άλλαξα λίγο την αρχική συνταγή, ήθελα πιο πλούσια την κρέμα ινδοκαρυδου και περισσότερη σοκολάτα στην επικάλυψη...

Υλικά 

για τη βάση:
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγά

Για την κρέμα

1 λιτρο γάλα
250 γρ. βούτυρο
12 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο .

Για την επικάλυψη

250 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
190 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κσ μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30x40εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά! Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε να πήξει καλά η κρέμα. Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ με το μέλι και το αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

0 comments