Μπουγάτσα νηστίσιμη με φύλλο βηρυτού!!!!



     Μπουγάτσα νηστίσιμη με φύλλο βηρυτού



Είτε νηστεύετε είτε όχι, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα με κρέμα.... χωρις αυγα χωρις γαλα και η γεύση της ονειρεμένη !!!!!!!!!

Υλικά :

500 γρ φύλλο βηρυτου
1300 ml νερο
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
250 γρ μαργαρινη
1/4 κγ βανίλια
Ξύσμα λεμονιού 🍋
ηλιέλαιο για τα φύλλα

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερο να ζεσταθεί και προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να άρχιζει το μείγμα μας να δένει, τότε κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθετουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Αφήνουμε λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά να κρυωσει ελαφρά...
Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 7 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα της μπουγάτσας . Τα δύο φύλλα τα πάνω πάνω τα διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.
Ξεκιναμε τώρα με τα υπόλοιπα φύλλα όπου τα βάζουμε πάλι λαδωμένα πάνω από την μπουγάτσα μας.Κραταμε 2 φύλλα για το τέλος.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα μας και τα δύο τελευταία τα απλώνουμε και τα γυρίζουμε προς τα μέσα όπως θα τρώνε ένα σεντόνι.
Χαράζουμε την μπουγάτσα και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη από πάνω.... ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!

2 comments

  1. Εγώ στην μπουγάτσα βάζω σφολιατα 1συσκευασία περιέχει 2 φύλλα,ενα στρωνω κάτω,κ ενα πάνω.Προσοχή υπάρχει κ αρτυσημη σφολιατα κοιτάω πάντα συστατικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή