Αφράτα γεμιστά ψωμάκια.



       Αφράτα γεμιστά ψωμάκια.



Η συνταγή εύκολη χωρίς πολλά υλικά και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.Ψωμάκια λοιπον για όλες τις χρήσεις θα πω εγω γιατι γίνονται αλμύρα γλύκα και σκέταΠιστεύω ειναι η πιό απλή ζύμη για ψωμάκια που εχω φτιάξει,τοσο αφράτη που θα με θυμηθειτε. Αφράτα ψωμάκια γεμιστά

Υλικα

500ml φρέσκο γάλα
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελάκια μαγιά

150ml ελαιόλαδο
1 κ.γ.αλάτι
40 γρ ζάχαρη
Γέμιση *
4 φέτες ζαμπόν(ψιλοκομμένο
100 γρ ανθότυρο
40 γρ τυρί φέτα
50 γρ μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Πιστεύω ειναι η πιό απλή ζύμη που εχω φτιάξει,είναι αφράτη δεν κολλάει καθόλου ναι δεν θελει πολλά υλικά.
Ρίχνουμε σε ενα μεγάλο μπολ το λάδι το αλάτι ζάχαρη μαγιά(δεν τη πιάνουμε ξεχωριστά τη μαγιά) και γάλα(το άφησα 4 λεπτάκια εκτός ψυγείου)ανακατευουμε και στη συνέχεια ριχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Δεν θέλει πανω απο 2 λεπτάκια ζύμωμα αφρατεύει αμέσως. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να δίπλασιαστεί σε όγκο.Θέλει περίπου 3 τέταρτα. Οταν φουσκωώσει χωρίζουμε σε 12 ή14ες μπαλίτσες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν. Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε με οτι θέλουμε(γλυκο ή αλμυρο) Ψήνουμε μετα απο 10 λεπτά στους180 βαθμούς αφου τα αλείψουμε με κρόκο αυγού αραιωμενο με λίγο γάλα. *Γεμίζουμε τα ψωμάκια μας με αλμύρα τυριά ή με πράλινα(γλυκιά γέμιση. Σκέτα επίσης γίνονται υπέροχα φού η ζάχαρη ειναι αρκετή.


0 comments