Κέικ λεμονιού με σιρόπι!!!
υλικά
160 γρ αλεύρι φαρινα
3 αυγά
100ml σπορέλαιο
210γρ ζάχαρη
210γρ γιαούρτι
2 κγ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα 2 λεμονιών 🍋🍋
90 ml χυμό λεμονιού 🍋
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο όλες τις πλευρές και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ώστε να εφαρμόσει καλά σε όλες τις πλευρές. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν το αλάτι και όλα μαζί τα βάζουμε σε μέτριο μπόλικο. Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού 🍋 και τη βανίλια και τα χτυπάμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο ξεκολλάμε με μια σπάτουλα το υλικό απ τα τοιχώματα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Χάνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.
Σιρόπι
Όσο το κέικ ψήνεται ενώνουμε το χυμό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και σε μέτρια φωτιά βράζουμε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα μας να γίνει καθαρό. Το βάζουμε στην άκρη. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε απ τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα, για να το σιροπιάσουμε. Κάνουμε πολλές τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι για να τραβήξει όλο το σιρόπι. Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε σιγά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς....
100ml σπορέλαιο
210γρ ζάχαρη
210γρ γιαούρτι
2 κγ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα 2 λεμονιών 🍋🍋
Σιρόπι
90 γρ ζάχαρη90 ml χυμό λεμονιού 🍋
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Θα χρειαστούμε μακρόστενη φόρμα 10×18.Αλείφουμε με λίγο βούτυρο όλες τις πλευρές και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ώστε να εφαρμόσει καλά σε όλες τις πλευρές. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν το αλάτι και όλα μαζί τα βάζουμε σε μέτριο μπόλικο. Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού 🍋 και τη βανίλια και τα χτυπάμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο ξεκολλάμε με μια σπάτουλα το υλικό απ τα τοιχώματα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Χάνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.
Σιρόπι
Όσο το κέικ ψήνεται ενώνουμε το χυμό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και σε μέτρια φωτιά βράζουμε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα μας να γίνει καθαρό. Το βάζουμε στην άκρη. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε απ τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα, για να το σιροπιάσουμε. Κάνουμε πολλές τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι για να τραβήξει όλο το σιρόπι. Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε σιγά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς....
Η συνταγή από το Προς τη Νίκη
0 comments