Αφράτα Πεινιρλί




                   Αφράτα Πεινιρλί




Υλικά

150ml γάλα φρέσκο(χλιαρό)
150ml ελαιόλαδο
2φακελακια μαγιά
330ml νερό χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1κιλο αλεύρι μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω

Γέμιση

300 γρ κασερια τριμμένα
10φετες μπέικον
Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Διαλύονται τη μαγιά στο γάλα ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,αλάτι, ζάχαρη , νερό και το αλεύρι σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμαρακι....
το αφήνουμε να φουσκώσει για 3τεταρτα περίπου.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8μπαλακια των 150γρ για τα μεγάλα πεϊνιρλι και των 50γρ για τα μικρά.
Ανοίγουμε το ζυμαρακι σε σχήμα βαρκούλας και προσθέτουμε σάλτσα, κασέρι και μπέικον.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Και από την κατάψυξη ψήνουμε αμέσως.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η δόση βγάζει 8 μεγάλα και 15μικρα πεϊνιρλι.
 Το κόστος είναι λιγότερο από 5€








0 comments