Πρόβειο κρέας στη γάστρα!!


        Πρόβειο κρέας στη γάστρα!!


Υλικά..

2,5 κιλά πρόβειο κρέας κατά προτίμηση σπάλα ή μπούτι
4 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες 
2 κρεμμύδια(στα τέσσερα) 
2 πιπεριές μια κόκκινη μια πράσινη 
1 ποτήρι λευκό κρασί
 Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,θυμάρι

Εκτέλεση

 Πλένουμε πολύ καλά το κρέας ώστε να μην έχει τριμμένα κόκαλα και σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και τα αφήνουμε στη μαρινάτα τους ένα βράδυ και μέσα στο ψυγείο.Την επόμενη τα γυρίζουμε γάστρα,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο 3 ώρες στους 180.Μισή ωρα πριν κλείσουμε το φούρνο βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα χωρίς το καπάκι του.

1 comments