Αφράτα πορτοκαλένια κρουασάν!!!!!





 





           Πορτοκαλένια κρουασάν

Υλικά

1420 γρ αλεύρι για τσουρέκια
2 κ.γ. μπεικιν
180 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
160 ml ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
620 ml νερό
2 φακελάκια μαγιά

Επάλειψη

* προαιρετικά

100ml νερό
3 κ.γ.ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπεικιν και τη μαγιά στο νερό .
Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το λάδι τη ζάχαρη το ξύσμα το χυμό και ανακατεύουμε ,στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και με τα χέρια μας κάνουμε διπλώματα μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου μια ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο .
Από το ένα ζυμαράκι κόβουμε 8 ίσες μπαλίτσες όσο ένα μανταρίνι και με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο όσο ένα πιάτο του γλυκού...
Εννοούμε τα  φύλλα που ανοίξαμε βάζοντας τα το ένα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα αλείφουμε με μαργαρίνη (ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου αν θέλουμε να κάνουμε βουτυρατα κρουασάν.....) 

Με πλάστη  ανοίγουμε  σε μεγαλύτερη διάμετρο περιπου 30 εκ. 


  κόβουμε σε 8 τριγωνακια όπως κάνουμε στα κρουασάν .


Έτσι φτιάχνουμε και το αλλο το ζυμαράκι κατά τον ίδιο τρόπο...
Τοποθετούμε τα κρουασάν σε λαδόκολλα, τα αφήνουμε για ένα τέταρτο να φουσκώσουν ξανά, τα περνάμε προαιρετικά με το ζαχαρόνερο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22 περίπου λεπτά, ανάλογα το φούρνο .Μόλις τα βγάλουμε τα ξαναπαιρνάμε με ζαχαρονερο


Μπορούμε να βάλουμε σε κάθε τριγωνακια ένα κομμάτι μερεντα παγωμένη απ την κατάψυξη ώστε να μην ξεχειλίζει στο ψήσιμο... Επίσης μπορούμε να βάλουμε αλμυρή γέμιση με ζαμπόν κασέρι ή ότι άλλο θέλουμε...Η ποσότητα της ζύμη θα μας βγάλει 36 με 40 κρουασάν μεσαίου μεγέθους.

Καλή επιτυχία!!!!















0 comments