Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι
Υλικά
370 γρ αλεύρι γ.ο.χ310 ml χλιαρό νερό
2 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι τη μαγιά και τα ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.Σκεπάζουμε μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι κάψει .Με το κουτάλι παίρνουμε μείγμα απο το χυλό και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο καυτό χυλό.Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Επαναλάβουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.Βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.Ζεστοί όπως είναι τους ρίχνουμε μέλι και κανέλα.
Γίνονται 23 με 25 λουκουμάδες.
0 comments