Κωκ ταψιού!!!!




                            Κωκ ταψιού


Υλικά


Παντεσπάνι
5 αυγά
3 κ.γ.μπεικιν
260γρ ζάχαρη
160γρ αλεύρι φαρίνα
3κ.σ. νερό
2 βανίλιας

ΚΡΕΜΑ Ν1

5 ποτήρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές σούπας corn flour
1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2-3 βανιλιες
3  κόφτες κ.σ βούτυρο

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ

200γρ κρέμα γάλακτος 
260γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψακι Ν. 35 Χ28 και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. 
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά .

Κρέμα .... 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ίσια να ανακατευτούν,προσθέτουμε το κορν φλάουρ στο γάλα να διαλυθεί και ρίχνουμε και τα αυγά τα ανακατεμένα με τη ζάχαρη μέσα στο γάλα.Βάζουμε το μείγμα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και  ανακατεύουμε να μην μας σβολιάσει .Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιας,  αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Αφού κρυώσει η κρέμα την απλώνουμε πανω απ το παντεσπάνι
και ετοιμάζουμε την γκαναζ. 
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Έχουμε θρυμματίσει την κουβερτούρα σε σκεύος και ρίχνουμε την κρέμα μέσα.Περιμένουμε ένα λεπτό κι ανακατεύουμε καλά .Την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της για 10 λεπτά και μετά την απλώνουμε πάνω απ την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό πριν το κόψουμε

Μπορούμε να φτιάξουμε κι αυτή την κρέμα

1150 γάλα φρέσκο

260 γρ ζάχαρη

8κσ γεμάτες κουσταρ παουντερ

100 γρ βούτυρο

1 αυγά

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη το κουσταρ παουντερ τα αυγα και ανοίγουμε το μάτι να βράσει η κρέμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η
κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
 Γίνεται κι αυτή η κρέμα πάρα πολύ ωραία. 

1 comments