Κανελόνια με κιμά.
Υλικά
✔️ 800 γρ κιμά μοσχαρίσιο✔️ 1 πακέτο κανελόνια
✔️ 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
✔️ ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
✔️ 2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή σάλτσα ντομάτας σε χάρτινη συσκευασία.
✔️1/2 κ.γ κανέλας
✔️ 150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
✔️ Αλάτι
✔️ Πιπέρι
✔️ 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Σάλτσα
✔️ 500 γρ σάλτσα ντομάτας
✔️ 1 /4 κούπας ελαιόλαδο
✔️ 2 κούπες τσαγιού νερό
✔️ 2 κσ πελτέ
✔️ Αλάτι
✔️ πιπέρι
✔️ ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και σοτάρουμε τον κιμά, τον σπάμε με μια κουτάλα σε μικρότερα κομμάτια μέχρι να αλλάξει χρώμα, περίπου στα 3 με 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.2️⃣ Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν με τον κιμά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά να βράσει η σάλτσα κιμά και να δέσει.
3️⃣ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι να ασπρίσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να γίνει αραιή και να καλύπτει τα κανελόνια . Απλώνουμε τη σάλτσα στο ταψί που θα βάλουμε τα κανελόνια .
4️⃣ Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε κολλητά το ενα δίπλα στο άλλο πάνω απ τη σάλτσα. Απο πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
5️⃣ Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 30 με 40 ανάλογα το φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο λαδόκολλα και είναι έτοιμο.
6️⃣ Εδώ αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο άλλα 10 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα για έξτρα γεύση .
▶️Tips: Δοκιμάστε να γεμίσετε λίγα κανελόνια με φέτα, ντομάτα,πιπεριά πράσινη , λίγη φρέσκια ή ξερή ρίγανη καιθα με θυμηθείτε.
0 comments