Κανελόνια με κιμά!!!




 Κανελόνια με κιμά.



Υλικά

800 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο κανελόνια
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή σάλτσα ντομάτας σε χάρτινη συσκευασία. 
1/2 κ.γ κανέλας
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Σάλτσα 
500 γρ σάλτσα ντομάτας 
1 /4 κούπας ελαιόλαδο 
2 κούπες νερό 
2 κσ πελτέ 
Αλάτι πιπέρι ρίγανη 

Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά
και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του, να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το τυρί. 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα :Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι, τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι  και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, τέλος τη ρίγανη, η σάλτσα πρέπει να γίνει πηχτή . Απλώνουμε τη σάλτσα σε ταψί, υπολογίζουμε να χωράνε τα κανελόνια . 
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κανελόνια και τα απλώνουμε πανω απ τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο κασέρι, καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 30 με 40 ανάλογα το φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο λαδόκολλα και είναι έτοιμο. Εδώ αν θέλουμε  ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο άλλα 10 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα για έξτρα γεύση .




Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/kanelonia-me-kima/

0 comments