Κανταΐφι παγωτό
Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο500 ml κρέμα γάλακτος
400 γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
250 γρ κανταΐφι
125 γρ βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
350 ml νερό380 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το κανταΐφι.
Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Ανοίγουμε τη συσκευασία με το κανταΐφι και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε ενα βάθη τηγάνι το βούτυρο να ζεσταίνεται και ρίχνουμε το κανταΐφι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην καεί το κανταΐφι. Θέλουμε να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και βράζουμε 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε αμέσως, κρύο κανταΐφι, ζεστό σιρόπι .Αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να το ετοιμάσουμε απ το προηγούμενο βράδυ.
Ετοιμάζουμε το παγωτό μας:
Χτυπάμε την κρεμα γάλακτος σε σαντιγί για λίγα λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε τα δύο γάλατα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και σε ταψάκι ή μπολ κάνουμε μια στρώση - βάση με το μισό σιροπιαστό κανταΐφι και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα παγωτού. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε και ανακατεύουμε το υπόλοιπο κανταΐφι στο μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει !!!!
Σερβίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
0 comments