Κορμός ψυγείου
Υλικά
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
250 γρ κουβερτούρα
3 κσ κακάο άγλυκο
250 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη να ζεσταθεί σε ένα κατσαρολακι και σε χαμηλή φωτιά. Καθώς λιώνει το βούτυρο προσθέτουμε το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα. Ρίχνουμε τα γάλα ζαχαρούχο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα.Τα σπάμε με τα χέρια μας και σε χοντρά κομμάτια μέσα σε βάθη σκεύος.
Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Τώρα μπορούμε να βάλουμε το γλυκό μας σε μια μακρόστενη φόρμα και να το κόψουμε φέτες Αλλά και να το βάλουμε σε ένα ταψάκι 18 χ 29 να στρώσουμε από κάτω λαδόκολλα και οτν παγώσει να το κόψουμε τετράγωνα κομμάτια, είναι πιο ευπαρουσιαστο.
Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη.Είναι πιο μαλακό απ τον κορμό και πιο νόστιμο σε γεύση .
Μέσα στα μπισκότα μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
Καλή επιτυχία !!! !!
0 comments