Εξοχικό στη γάστρα.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι
1,5 κιλό μοσχάρι
4 μέτριες πατάτες
3 καρότα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 ξερά κρεμμύδια
1 ντομάτα
200 γρ κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Κάνουμε ενα μιξ μπαχαρικών με αλάτι πιπέρι κόλιανδρο δενδρολίβανο
θυμάρι πάπρικα καυτερή.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη χοντρά κομμάτια κρέατος για γάστρα.
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει στα τέσσερα τα κρεμμύδια κια αυτα κομμένα στα 4 και τις πιπεριές και τα καρότα ροδέλες, ρίχνουμε το μιξ μπαχαρικών ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας,ανακατεύουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο .Την επόμενη ρίχνουμε τα κομμάτια και τα λαχανικά στη γάστρα σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2,5 ώρες περίπου.
0 comments