Ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρουστας ψιχουλιαστο......
Πραγματικά αυτή η πιτουλα πιστεύω είναι απ τις ωραιότερες..... Αφρατη πεντανοστιμη και πολύ εύκολη!!!!!!!!
Υλικα
για ταψακι 35 × 26
1 πακέτο φύλλο κρουστας 500 γρ
250 γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα
150 γρ μπέικον
350 γρ τριμμενα κασερια γκουντα, μοτσαρελα,ημισκληρο
500 ml φρέσκο γάλα
αλατοπίπερο
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε το φυλλο κρουστας και με ένα ψαλίδι το ψιλοκοβουμε και το αφήνουμε ξεσκεπαστο σε ένα μπολ να στεγνώσει. Ψιλοκοβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κασερια αλατοπίπερο και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το ψιχουλιαστο φύλλο κρουστας που έχει ξεραθει...... κράταμε μια χουφτα φύλλο κρουστας για να στρωσουμε στο ταψακι. Λαδονουμε ένα ταψακι και κάνουμε μια στρώση απ το ψιχουλιαστο φύλλο που κράτησα με στην άκρη,προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 περιπου λεπτά μέχρι να ροδισουν η πίτα μας. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!
1 πακέτο φύλλο κρουστας 500 γρ
250 γρ ζαμπόν ή γαλοπούλα
150 γρ μπέικον
350 γρ τριμμενα κασερια γκουντα, μοτσαρελα,ημισκληρο
500 ml φρέσκο γάλα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση :
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε το φυλλο κρουστας και με ένα ψαλίδι το ψιλοκοβουμε και το αφήνουμε ξεσκεπαστο σε ένα μπολ να στεγνώσει. Ψιλοκοβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα κασερια αλατοπίπερο και το φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το ψιχουλιαστο φύλλο κρουστας που έχει ξεραθει...... κράταμε μια χουφτα φύλλο κρουστας για να στρωσουμε στο ταψακι. Λαδονουμε ένα ταψακι και κάνουμε μια στρώση απ το ψιχουλιαστο φύλλο που κράτησα με στην άκρη,προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 περιπου λεπτά μέχρι να ροδισουν η πίτα μας. Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!
0 comments