Παστίτσιο νηστίσιμο σπέσιαλ
!!!!! Γιατί και στη νηστεία μπορούμε να απολαύσουμε κάποια αγαπημένα μας φαγητά. Γίνεται πεντανοστιμο και πάντα ξεγελαει και η εμφάνιση και η γεύση του.
Υλικά :
1 πακέτο μακαρόνια πένες
Σάλτσα κιμά:
2 ποτηρια κιμά σόγιας
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι τριμμενη ντομάτα
1 σκελιδα σκόρδο
1/2 ποτηρι λευκό κρασί
2 ποτηρια νερο
Αλατοπίπερο
κανέλα και λίγο μπαχάρι
1κυβο λαχανικών.
Μπεσαμελ :
8 γεμάτες κ.σ. αλευρι6 κ.σ ελαιόλαδο
1,200 λίτρα βραστό νερό
400 ml φυτική κρέμα.
1/2 κούπα τριμμένο κασερι νηστισιμο
Αλατοπίπερο μοσχοκαρυδο
Εκτέλεση :
Βάζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτα στραγγιζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σόγια:η αναλογία είναι 1 προς 3.Σε ένα μπολάκια ρίχνουμε τον κιμά 2 ποτηρια και βραστό νερό 6 ποτήρια και το αφήνουμε να φουσκωσει για μισή ώρα. Αν θέλουμε στο νερό ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών δίνει υπέροχη γεύση. Μισή ώρα μετά ξεπλενουμε τον κιμά πολύ καλά σε τρέχουμενο νερό και στραγγιζουμε. Σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοταρουμε το κρεμμύδι ρίχνουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα τα μπαχαρικά λίγο νερό και σιγοβραζουμε για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ : Σε βάθη μπολ προσθέτουμε το νερό το αλεύρι και το λάδι και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ενωθουν,ρίχνουμε τη κρέμα και ξανά χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο μοσχοκαρυδο. Συναρμολογηση : Σε ταψακι ή στο πιρεξ ρίχνουμε τα μακαρόνια λίγες κουταλιές μπεσαμελ κασερι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μισό κιμά και από πάνω ξάνα μακαρόνια με μπεσαμελ κασερι. Μια στρώση ακόμα κιμά και την υπόλοιπη μπεσαμελ ανακατεμενη με κασερια και 2κ.σ. Φρυγανια.Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει κρουστά
0 comments