Αρωματική μαρμελάδα ροδάκινο βερίκοκο
Αξιοποιούμε τα ώριμα ροδάκινα του καλοκαιριού κάνοντάς τα μια ωραιότατη μαρμελάδα. .Δυο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μαρμελαδά.
Θα χρειαστούμε
1 κιλό βερίκοκα ώριμα
1 κιλό ροδάκινα ώριμα
1200 γρ ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού λεμονιού
Πως τη φτιάχνουμέ
Πλένουμε καθαρίζουμε τα φρούτα απο το κουκούτσι τους αλλα οχι τη φλούδα τους.
Τα βάζουμε κομμένα σε φαρδιά κατσαρόλα σε στρώσεις,βερίκοκα ροδάκινα ζαχαρη,αφήνουμε 2 ώρες. Μετά το 2ωρο χωρίς να προσθέσουμε νερό ξεκινάμε να τα βράζουμε.
Ξαφρίζουμε λίγο στην αρχή και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Θέλουν πάνω απο μισή ωρα βράσιμο .Βγάζουμε λιγο σε ενα πιατάκι και με το κουτάλι κάνουμε μια αυλακιά πανω στην μαρμελαδα αν απλώσει θέλει λίγο ακόμα βράσιμο αν στέκεται σημαίνει οτι είναι έτοιμη . Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μοιράζετε τη μαρμελάδα όσο είναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα.
Πως τα αποστείρωνουμε:
Βάζουμε τα βάζα σε ταψάκι να αποστειρωθούν(στο φουρνο με καπάκια ανοιχτά για 15 λεπτα) και οπως ειναι γεμιζουμε τα βαζα κλείνουμε και ανάποδογυρίζουμε .
0 comments