Μελαχροινή ή καρυδοπιτα.
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικα
5 αυγά
2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/melachroini-i-karydopita/
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικα
5 αυγά
2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/melachroini-i-karydopita/
Μελαχροινή ή καρυδοπιτα.
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικά
5 αυγά2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
1 comments
Φαίνεται υπέροχη. Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή