Γύρος Χοιρινός!!


           Σπιτικός γύρος


Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος. Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το σπάλα. Συνήθως ένας γύρος με αλάδωτη πίτα έχει γύρω στις 350 με 400 θερμίδες.Γύρος Χοιρινός. Εκλεκτό φρέσκο χοιρινό κρέας μαριναρισμένο για 3 ώρες.

Υλικα

1 κιλό κρέας από χοιρινή σπάλα
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ ρίγανη
1/4 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ.γ κόλιανδρο
1/4 κ.γ κύμινο
3 κ.σ λάδι

Εκτέλεση


Μπορείτε επίσης να πάρετε έτοιμο μείγμα για γύρο . Ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας κόψει τη σπάλα σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις φέτες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.Ετοιμάζουμε το μείγμα σε ενα μπολάκι. Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμέ για 3 ωρες ή ολη νύχτα. Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτα. Βγάζουμε τις φέτες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτά φετάκια όπως ο γύρος. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι ή κέτσαπ μουστάρδα.Αν τα μπαχαρικά σας φανούν υπερβολικά βάλτε λιγότερη ποσότητα ή άλλα της αρεσκείας σας





0 comments