Γεμιστά τα κλασικά!!!




                        Γεμιστά



Υλικά 

✔️ 2  μεγάλα κρεμμύδια χοντρό τριμμένα σε τρίφτη
 
✔️ 6 ντομάτες μεγάλες ώριμες

✔️ 6 πιπεριές στρογγυλές μεγάλες

 ✔️ 2 μέτρια τρυφερά κολοκυθάκια 

✔️ 1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο 

✔️ 2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 
 
✔️ 4-5 φυλλα δυόσμο ψιλοκομμένο 

 ✔️ 400 γρ ρύζι Καρολίνα

 ✔️ Αλάτι

 ✔️ πιπέρι 

✔️ 1 κσ ρίγανη ξερή 

✔️ 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο 

Εκτέλεση


1️⃣ Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες σε τρεχούμενο νερό . 
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις  πιπεριές  σαν καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό και τα σπόρια. 

3️⃣ Κόβουμε το πάνω μέρος απ τις ντομάτες σαν καπάκι και αδειάζουμε τη σάρκα σε ενα μπολ. 
Απ τα κολοκυθάκια θα κόψουμε πάνω και κάτω και αδειάζουμε τη σάρκα. 

  4️⃣ Πολτοποιούμε τη σάρκα της ντομάτας και προσθέτουμε και λίγη ψίχα απ τα κολοκυθάκια. 
 Αραδιάζουμε τα λαχανικά σε ταψί και τα αλατίζουμε. 

5️⃣ Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ενα βάθη τηγάνι με μισή φλυτζάνι ελαιόλαδο να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά αλλά να μην καεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα με την τριμμένη ψίχα του κολοκυθιού, ρίχνουμε τα αρωματικά μαϊντανό και δυόσμο και τα μπαχαρικά στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι αφου πρώτα το πλένουμε καλά και ανακατεύουμε καλά . 

6️⃣ Κλείνουμε το μάτι, αποσύρουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά να δέσουν τα αρώματα και να φουσκώσει λίγο το ρύζι στο ζουμί. 

7️⃣ Με ενα κουτάλι γεμίζουμε τα λαχανικά, τις ντομάτες τις γυρίζουμε ανάποδα στο ταψί, έτσι ψήνεται σωστά το ρύζι με τα αρώματα απ όλα τα λαχανικά. Δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω αφήνουμε λίγο κενό να φουσκώσει το ρύζι .

 8️⃣ Όση γέμιση περισσέψει τη βάζουμε χύμα ανάμεσα απ τα γεμιστά. 
Κόβουμε και τις πατάτες και τις βάζουμε κι αυτές ανάμεσα. 
Προσθέτουμε  νερο 1 ποτήρι γιατί βγάζουν υγρά  και τα λαχανικά μας. 

 9️⃣ Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι απο πάνω, αλάτι και πιπέρι . Ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. 




0 comments