Νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι!!!
Υλικά
½ κιλό καταϊφι1 μαργαρίνη
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια(150 γρ)
1600 ml γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου)
450 γρ ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη(για τη σαντιγί)
1 κουτί φυτική κρέμα 500 γρ
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Σιρόπι:
1 λίτρο νερό
900 γρ ζάχαρη
Καβουρδισμενο αμύγδαλο για γαρνιτουρα
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
Η αρχική συνταγή είναι από το σαιτ.. Μοναστηριακα.
Εγώ έχω διαφοροποίηση τη συνταγή στις δικές μου προτιμήσεις.
Εκτέλεση :
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.Θελει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι που το έχουμε βράσει για 8 λεπτά σε δυνατή φωτιά και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.1η ΚΡΕΜΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει και πριν την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι, την χτυπάμε 1 λεπτο με το μιξερ να αφρατεψει. Αν θέλουμε προσθέτουμε 100 γρ έτοιμη φυτική κρέμα, δίνει υπέροχη γεύση.
2η ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.Η αρχική συνταγή είναι από το σαιτ.. Μοναστηριακα.
Εγώ έχω διαφοροποίηση τη συνταγή στις δικές μου προτιμήσεις.
0 comments