Νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι!!!


Νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι!!! 

Υλικά :

✔️½ κιλό καταϊφι
✔️1 μαργαρίνη 220 γρ 
✔️1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια(150 γρ)
✔️1500  ml γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου) 
✔️450 γρ ζάχαρη
✔️3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη(για τη σαντιγί) 
✔️1 κουτί φυτική κρέμα 500 γρ
✔️Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Σιρόπι:

✔️1 λίτρο νερό
✔️900 γρ ζάχαρη

Γαρνιτούρα:
✔️Καβουρδισμένα αμύγδαλο για γαρνιτούρα
✔️Κανέλα

Εκτέλεση :

1️⃣ Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό.Θελει περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά .
Μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο ετοιμάζουμε αμέσως το σιρόπι,βάζουμε τα υλικά και βράζουμε για 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά . Θα πρέπει να είναι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι και καυτό το κανταϊφι.
Σιροπιάσουμε αμέσως μόλις βγούμε το κανταϊφι από το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και  πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Κρέμα αραβόσιτου :

2️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 litre γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Το υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το ανθος αραβόσιτου και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει,σκεπασμένη η κρέμα με μεμβράνη.
 Όταν κρυώσει και πριν την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι, την χτυπάμε 1 λεπτο με το μίξερ να αφτρατέψει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε 100 γρ έτοιμη φυτική κρέμα, δίνει υπέροχη γεύση.

Σαντιγί 

3️⃣ Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα αραβόσιτου και απλώνουμε να πιάσει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και αμύγδαλο και αφήνουμε στο ψυγείο λίγες ώρες να παγώσει και να κόβετε σωστά!!!

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 


0 comments