Βασιλόπιτα κέικ.


Βασιλόπιτα

Κατά το ελληνικό έθιμο, ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιέχει ένα χρυσό φλουρί (νόμισμα) που σύμφωνα με την παράδοση θα φέρει καλή τύχη σε αυτόν που θα το βρεί και κόβεται και μοιράζεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους.


Υλικά

250 γρ βιτάμ 
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
3 κγ μπέικιν
1/2 κούπα τσαγιού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Ξυσμα πορτοκαλιού 
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση 

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά , προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, στη συνέχεια το γάλα αναλλαξ με το αλεύρι 
και το μπέικιν και τέλος το ξύσμα και την πορτοκαλάδα. Σε μέτριο ταψάκι βουτυρομενο και αλευρωμενο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!









0 comments