Γλυκοστριφτάρια
Υλικά
Μετράμε σε φλιτζάνι τσαγιού
4 φλιτζ.αλεύρι γοχ
2 φακελάκια μαγιά
1 φλιτζ.χλιαρό γάλα
4 κσ ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι
1/2 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. νερό
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
1 κρόκο αυγού & 4 κσ γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φούσκωσει . Σε ενα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη μαγιά φουσκωμένη, ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα .Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Όταν η ζύμη μας θα φουσκώσει στο διπλάσιο ,τότε την ξεφουσκώνουμε κόβουμε σε μικρά μπαλάκια , ανοίγουμε κορδόνια ρίχνουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρας και κάνουμε στριφτάρια... τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώνουν... πριν τα ψήσουμε αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα και ρίχνουν λίγες σταγόνες σοκολάτας ακόμα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 18 περίπου λεπτά.
1 comments
Υπεροχα ολα ευχαριστω!!!🏖🏝🏜
ΑπάντησηΔιαγραφή