Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Υλικά
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ300 γρ χλιαρό νερό
1 κύβο μαγιά νωπή 25 γρ ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά (7γρ)
2 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
Επάλειψη
1 κσ μέλι και λίγο νερό
1 κούπα περίπου σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το σουσάμι και το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο ίσα να πάρει χρώμα. Γίνονται νοστιμότερα τα κουλουριαΣε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμαράκι μας.. Αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα με 3 τέταρτα να φουσκώσει.. Σε ένα βάθη πιάτο ρίχνουμε το μέλι και το νερό να διαλυθεί. Έχουμε έτοιμο και το σουσάμι μας... Πλάθουμε κουλουράκια, βουτάμε στο μέλι και στη συνέχεια στο σουσάμι και απευθείας στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα...
Καλη επιτυχια!!!
0 comments