Σνίτσελ με παρμεζάνα.


νίτσελ (γερμ. Schnitzel) αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας προέρχεται συνήθως από βοδινό ή χοιρινό πόδι, αν και χρησιμοποιείται επίσης πλάτη.(Wikipedia) 
Σνίτσελ χοιρινό με παρμεζάνα

Υλικά :

1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο για σνίτσελ
1/2 κούπας αλεύρι
3 αυγά
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπας παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνωνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.
Ετοιμάζουμε σε 3  το αλεύρι τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά με την  μαζί.
Αλατοπιπερονουμε το κρέας και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τα στρωνουμε σε ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσό κόκκινο χρώμα.
Στο φούρνο γίνονται πιο νόστιμα τα σνίτσελ δε ρουφάνε λάδι και φυσικά πιο υγιεινά .


0 comments