Τουρλού ή μπριαμ κατσαρόλας με μπύρα 🍻Είχατε κι εσείς ψυχικά τραύματα με το τουρλού όταν ήσασταν μικρά;;; εγώ πάντως ναι.. Ούτε να το δω δεν ήθελα αυτό το φαΐ... Όλα τα λαχανικά μπλουμ στην κατσαρόλα μπλιαχ...
Εεεε εφτασε ο καιρός να το φτιάξω λοιπόν.. Κάλιο αργά παρά ποτέ...Δεν θα φτιάξω φυσικά αυτό που δεν τρώω αλλά ένα διαφορετικό τουρλού τηγανητό σβησμένο με μπύρα 🍻.. Πραγματικά δεν περιγράφεται η γεύση του, τα λαχανικά τηγανισμενα όπως πρέπει στην κατσαρόλα και με τη μπύρα να δίνει υπέροχη γεύση στο φαΐ μας χωρίς να πικριζει...
Υλικά
3 μέτριες πατάτες2 μέτρια κολοκυθάκια
3 πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 χούφτα ντοματινια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζανακι λάδι
250 ml μπύρα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε χοντρά κομμάτια, σε κύβους δηλαδή όπως το κανονικό τουρλούΡίχνουμε το λάδι σε βάθη τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο . Σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στραγγισμένα να μην έχουν νερό γιατί θα βράσει το φαΐ μας αντί να τηγανιστει... Χαμηλώνουμε τη φωτια και τηγανίζουμε τα λαχανικά μας μέχρι να πιάσουν κρούστα να είναι έτοιμα δηλαδή τηγάνισμενα.. Ρίχνουμε τότε τη ντομάτα τα ντοματινια και αφήνουμε λίγο, 2 λεπτά περίπου, στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπύρα και αφήνουμε να αξατμιστει καλά για 5 λεπτά... Το φαγάκι μας είναι έτοιμο, σβήνουμε και σερβίρουμε...
Καλη μας όρεξη!!!!
0 comments