Μπριζόλες στη λαδόκολλα


Χοιρινες μπριζόλες σε λαδόκολλα.

Υλικά

 3 μπριζόλες χοιρινες από λαιμό
4 μέτριες πατάτες
3 πιπεριές
1 ντομάτα
Αλάτι πιπέρι
Κύμινο ρίγανη
Δενδρολίβανο ελάχιστο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε με τα μπαχαρικα και λίγο λάδι απ το προηγούμενο βράδυ ώστε να τραβήξουν νοστιμιά και να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Την επόμενη μέρα κόβουμε τις πατάτες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα περνάμε απ τα ίδια μπαχαρικα που βάλαμε το προηγούμενο βράδυ τις μπριζόλες... Ανοίγουμε δύο φύλλα λαδόκολλας και απλώνουμε μια μπριζόλα και από πάνω βάζουμε από 2 με 4 κουταλιές απ τα λαχανικά (πατάτα πιπεριές κλπ)... Κλείνουμε σαν φάκελο και κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες μπριζόλες.. Σε ένα ταψί τώρα ρίχνουμε 1 κούπα νερό και βάζουμε τις λαδόκολλες με το κρέας να ψηθούν στους 230 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.Στις 1 ωρα κοιτάμε το ταψί αν χρειάζεσαι άλλο νερό και προσθέτουμε, σένα θέλουμε να στεγνώσει η λαδόκολλα στο ταψί γιατί δεν θα ξεκολλάει μέρα και θα δυσκολευτουμε στο σερβίρισμα, έτσι όμως κρατάμε και τις μπριζόλες μας ζουμερές . Σερβίρουμε όπως είναι με τη λαδόκολλα.. Το κρέας μένει ζουμερό και η γεύση του πραγματικά δεν περιγράφετε!!!
Δοκιμάστε με ότι κρέας θέλετε και με ανάμικτα χοιρινό κοτόπουλο μοσχάρι.. Επίσης χιλιονοστιμο γίνεται με χταπόδι ή καλαμάρι και φυσικά με ψάρι..
Καλη επιτυχία!!!!


0 comments