Μιλφεϊγ

Μιλφεϊγ

Υλικά

2 πακέτα σφολιατινια
1 γάλα ζαχαρούχο
250 ml κρέμα γάλακτος
 ζάχαρη άχνη για το πασπάλισα

Για την κρέμα 

1 λίτρο γάλα φρέσκο
8 κ.σ. αλεύρι
8 κ.σ. καστερ παουντερ
1 κούπα ζάχαρη
 1 βανιλια
3 κρόκους
250 γρ βούτυρο

 Εκτελεση

Ξεκινάμε απ την κρεμα για να κρυώσει..
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουν το κρύο γάλα το αλεύρι και το καστερ παουντερ κοσκινισμενα, τη βανίλια τη ζάχαρη, τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιασει. Όταν η κρέμα μας πήξει και με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε τα κροκαδια κι ανακατευουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το βουτυρο και σκεπαζουμε την κρεμα μας με μια μεμβρανη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε στο τέλος το ζαχαρούχο, εδώ ανακατευουμε με μια μαριζ ή με συρμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
Ενώνουμε το γλυκό μας.
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο μακρόστενο ταψί.
Με ένα κουτάλι ή με πινέλο απλώνουμε λίγη κρέμα, έτσι βοηθάμε τα σφολιατινια να στρώσουν καλύτερα και να μην φεύγουν απλώνοντας την κρέμα,συνεχιζουμε με μια στρώση σφολιατινια. Πάνω απ τα σφολιατινια βάζουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με σφολιατινια και ξανά κρέμα. Από πάνω τώρα απλώνουμε τη σαντιγί,και τέλος τα τρίμματα απ τα σφολιατινια που μείναμε στο πακέτο τα σκορπαμε πάνω απ τη σαντιγί. Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και σε μια με δύο ώρες σερβίρουμε.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη. Αν μείνει για πάνω από μια μέρα στο ψυγείο η σφολιάτα μας θα πανιασει. Καλό είναι να το βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη. Κρατάει περισσότερες μέρες.
Μπορείτε να το φτιάξετε σε τσερκι να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει και να το κόψετε σε μικρα τετραγωνάκια, σαν γλυκό κερασματος.
Καλη επιτυχία!!

0 comments