Η καλύτερη σάλτσα για μακαρονάδα που φτιάξατε ποτέ!!!
Υλικά
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες1 κρεμμύδι
1σκελιδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης κατά προτίμηση ψητή
3με 4 φυλλα βασιλικό
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Μία πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση.
Πλένουμε και ξεφλουδιζουμε τις ντοματες. Τις τριβουμε στον τρίφτη και τις στραγγίζουμε σε μια σιτα ή στραγγιστηρι, ,θελουμε μόνο το χυμό τους. Μ αυτό τον τρόπο κρατάμε μακριά τα σπόρια και τα χοντράδια της ντοματας . Αφήνουμε λίγη ώρα ώστε να στραγγίσουν καλά. Αν κάνουμε μεγάλη ποσότητα καλό είναι να στραγγίζουμε σε μεγάλο στραγγιστηρι ή όπως κάνανε παλιά σε μια μαξιλαροθήκη.Αφού βγει όλος ο πολτός ντοματας είμαστε έτοιμη για βράσιμο. Εγώ μ αυτή την ποσότητα έκανα σάλτσα για μακαρόνια. Οι 4 ντοματες ήταν 1 κιλό περίπου. Αν έχετε περισσότερες βάλτε τα ανάλογα υλικά.
Για τη σάλτσα....
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το αλάτι και ρίχνουμε το σκόρδο και την πιπεριά τριμμένη πολτό στο μουλτι,ρίχνουμε την ντομάτα το πιπέρι τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε το βασιλικό και τη φρέσκια ρίγανη.. Τη σάλτσα μπορούμε να την αποθηκεύουμε σε βάζα.Ετσι όπως είναι ζέστη τη βάζουμε σε αποστείρωμενα βαζάκια,κλείνουμε το καπάκι και γυριζουμε ανάποδα να σφραγίσει.
Αν έχουμε δικές μας ντοματες φτιάχνουμε αρκετά βαζάκια για όλο το χειμώνα.
Όταν την ανοίξουμε όπλα ένα γρήγορο ζέσταμα κι έτοιμη. Αλλά κι όπως είναι σε φέτα ψωμί τρώγετε ευχάριστα.
Για να κάνουμε πελτε ντοματας βράζουμε τη στραγγισμενη ντομάτα για 30 περίπου λεπτά σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε μόνο αλάτι. Μια κουταλιά σούπας για 2 κιλά ντομάτα 🍅. Αποθηκεύουμε πάλι σε βάζα αναπαδογυριζοντας ανάποδα μέχρι να κρυωσουν. Τα κρατάμε σε δροσερό μέρος όλο το χειμώνα. Όταν ανοίξουμε και μας μείνει σάλτσα τη φυλαγουμε στο ψυγείο.
0 comments