Γιαουρτλού κεμπάπ
Υλικά :
600γρ κιμα μοσχαρι200 γρ κιμά αρνίσιο
1 κρεμμυδι στον τριφτη
1/4 κγ Κολιανδρι
1/4 κγ Πιπερι άσπρο
1/4 μαύρο πιπέρι
1 /4 κγ Κυμινο
1/4 κγ Παπρικα καυτερή
1/4 κγ Αλατι
1 μεγάλη Πιπερια φλωρινης ετοιμη απο βαζο
Λίγο Ξιδι
Εκτέλεση
Σε βάθη μπολ ρίχνουμε τα δύο είδη κιμά τα μπαχαρικά την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, το ξύδι και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά.. Αφήνουμε το μείγμα για 1μιση ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.. Τώρα θα χρειαστούμε καλαμάκια χοντρά για σουβλάκια.. Παίρνουμε λίγο κιμά και πλάθουμε πάνω στο καλαμάκι μακρόστενα σουτζουκια.. Το καλύτερο ψήσιμο γίνετε στα κάρβουνα αλλά αν δεν γίνεται αυτό τότε στο φούρνο της κουζίνας μας και στη σχάρα αφού πρώτα βάλουμε ένα ταψί από κάτω. Θέλει δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα σκούρο.. Σερβίρουμε με πίτες ψητές για σουβλάκια, τα κεμπάπ κρεμμύδι κομμένο κι από πάνω γιαούρτι με λίγη Παπρικα ώστε να σβήνει την κάψα μιας και τα κεμπάπ είναι αρκετά καυτερά..Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα μπαχαρικά για κεμπάπ, μπορούμε να πάρουμε κι αυτά.
0 comments