Μπουγάτσα στρατσιατελα

Μπουγάτσα νηστισιμη με κομμάτια σοκολάτας υγείας.. Δε φαντάζεστε τι γεύση της.. Όνειρο σας λέω, δεν υπάρχει..

Υλικά :

2 φύλλα σφολιάτα νηστισιμη
5 ποτήρια νερού νερό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα ενός λεμονιού
2κσ μαργαρίνη
125 γρ σοκολάτα υγείας
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβιρισμα

Εκτέλεση :

Αφήνουμε τη σφολιάτα εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, αλλά όχι να έρθει σε θερμοκρασια δωματιου, τη θέλουμε να είναι λίγο παγωμένη.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι τις βανίλιες και ανακατεύουμε.. Βράζουμε μέχρι το μείγμα μας να πήξει καλά. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα ταψί της κουζίνας στρωνουμε ένα φύλλο λαδοκολλας. Απλώνουμε τη σφολιάτα κι αν χρειαστεί την ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη να εφαρμόζεται καλά με το ταψί και να προεξέχει λίγο.
Με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στη σφολιάτα να πάει σε όλο την επιφάνεια της σφολιάτας. Κόβουμε την σοκολατα σε χοντρά κομμάτια και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα διάσπαρτα.. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και τα ενώνουμε γυρίζοντας προς τα έξω. Χαραζουμε τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να πάρει χρώμα περίπου μισή ώρα ανάλογα το φουρνο. Βγάζουμε και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλη επιτυχία!!!!
tips:αντί για σφολιάτα μπορούμε να βάλουμε φύλλο βηρυτου ή κρούστας. 

0 comments