Κέικ νηστισιμο με σταφίδες και cranberry
Προχτές είχα τη χαρά να βρίσκομαι στις κατασκηνωσεις της ΓΕΧΑ στη Σκοτινα Πιερίας. Είναι η κόρη μου αυτές τις μέρες εκεί, οπότε πήγαμε από νωρίς μιας και τα κορίτσια είχαν ετοιμάσει κέρασμα και μια γιορτουλα για τους γονείς... Εγώ βρήκα ευκαιρία και πήρα κάποιες συνταγές απ τις κυρίες της κουζίνας, οι περισσότερες συνταγές μετράνε πάνω από 40 και χρόνια, μιας και η κατασκήνωση λειτουργεί εδώ και 55 χρόνια.. Μια απ αυτές είναι κι αυτό το κέικ που έφτιαξα.. Η αρχική συνταγή είχε καρύδια.. Εγώ δεν είχα κι έβαλα σταφίδες και cranberry.. Τη φοβήθηκα να σας πω την αλήθεια τη συνταγή μη μου βγει ασταγγιστο το κέικ και γιαυτό το έβαλα σε ταψάκι... Έκανα λάθος όμως βγήκε καταπληκτικό και πολύ πολύ αφράτο. Και πάνω απ όλα πεντανοστιμο και ψημένο σαν το κέικ με αυγά ... Αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε βάλτε καρύδι αμύγδαλο ή ότι άλλο σας αρέσει μέσα. Εγώ είχα μόνο αυτά τα δύο που έβαλα....Υλικά :
5 κούπες τσαγιού αλεύρι γοχ
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες πορτοκαλάδα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κγ κανέλα
1/3 κούπας κονιάκ ή λικέρ
3 κγ μπεϊκιν
1/2 κούπας σταφίδες
1/2 κούπας cranberry
Εκτέλεση
Χτυπαμε στο μίξερ το λαδι με τη ζάχαρη για λίγο και προσθέτουμε την πορτοκαλάδα το λικέρ την κανέλα και τέλος το αλεύρι με το μπεϊκιν. Τα αποξηραμένα φρούτα τα βάζουμε στο τέλος..
Λαδώνουμε το πυρέξ ή τη φόρμα που έχουμε, αλευρωνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας και να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.. Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω κάτω.
4 comments
Καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η συνταγή και θα ήθελα να την κάνω. Μπορείτε να μου πείτε σας παρακαλώ, όταν λέτε πορτοκαλάδα εννοείτε με ανθρακικό ή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω χυμό πορτοκαλιού για πιο υγιεινό αποτέλεσμα; Ευχαριστώ πολύ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, φρέσκο μυρτιλο πλυμενο και στραγγισμένο καλά, μπορώ να βάλω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα ,φυσικά και μπορείτε να βάλετε. Όπως είναι, πλυμενα και στραγγισμενα .Δίνουν τέλεια γεύση
ΑπάντησηΔιαγραφή