Τούρτα βατόμουρο 🍇
Υλικά :
250 γρ μπισκότα Digestive150 γρ μαργαρίνη
500 γρ φυτική σαντιγί
1 κουτι ζελέ βατόμουρο
2κσ ζάχαρη
1 ποτήρι νερού βραστό νερό
450 γρ μαρμελαδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα με το ζελέ...Διαλύουμε τα δύο φακελάκια ζελέ στο βραστό νερό ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΌΝΟ ΈΝΑ ΠΟΤΉΡΙ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΎΟ ΦΑΚΕΛΆΚΙΑ
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το ζελέ...
Εντωμεταξύ θριματιζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε την μαργαρίνη αφού πρώτα τη λιωσουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ενώνουμε μπισκότα και μαργαρίνη και τα στρωνουμε σε μέτριο ταψί σαν βάση.
Πατάμε να απλωθεί σε όλο την επιφάνεια ίση ποσότητα και το βαζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη σαντιγί απ το ψυγείο και ρίχνουμε το ζελέ και τα ενώνουμε,τα χτυπαμε για μισό λεπτό με το μίξερ ίσα να ανακατευτούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω απ τα μπισκότα...
Αφού παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα απλώνουμε τη μαρμελαδα.
tips:
Σ αυτό το γλυκό προσέχουμε 2 βασικά πράγματα
1:να διαλύσουμε τα 2 φακελάκια ζελέ με 1 ποτήρι νερό ΜΌΝΟ
2 : το ζελέ όταν το ρίξουμε στη σαντιγί δεν πρέπει να είναι τελείως υγρό αλλά ούτε σαν έτοιμο ζελέ μια ενδιάμεση κατάσταση.
Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμενη από τις μαγειρισσες της κατασκήνωσης στη Σκοτινα Πιερίας και λατρεμένη από τις κατασκηνωτριες. Μάλιστα η ονομασία που δώσανε στο γλυκό είναι τσιζκεικ νηστισιμο.
0 comments