Τυροπιτακια με ζύμη γιαουρτιού.
Τη συνταγή λίγο πολύ όλες την έχουμε απ τη μαμά μας. Παλιά συνταγή και πάντα πετυχημένη. Χωρις πολλά υλικά και καθόλου κόπο, εύκολα και γρήγορα..Υλικά
Ζύμη
300 γρ γιαούρτι πρόβειο
1φλ τσαγιού Βιτάμ σε θερμοκρασια δωματιου1/4 φλ τσαγιού γάλα
3κγ μπεϊκιν
1κγ αλάτι
Γέμιση
300 γρ τυρί φέτα3αυγα
500γρ αλεύρι γ. ο. χ
Επάλειψη :
1κροκοςελάχιστο γάλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουν τα υλικά της ζύμης βιταμ λιωμένο γιαούρτι, γάλα, αλάτι, μπεϊκιν και αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και εύπλαστη.Μην παιδεύσετε πολύ το ζυμαράκι θα βγάλει τα λάδια του και δεν θα γίνει καλό. Λίγο ίσα ίσα να ανακαλύπτουν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας να ξεκουραστεί περίπου 20 λεπτά.Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Χτυπαμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπάλες στο μέγεθος αυγού. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης λίγο να ανοίξει και ρίχνουμε λίγη απ τη γέμιση κλείνουμε σαν μπάλα και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο σε λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά.
Η ζύμη μας βγάζει 18 μέτρια τυροπιτακια.
tips:στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγη πιπεριά Φλωρίνης ή τριμμένο κασέρι ή ζαμπόν, ελιές ρίγανη. Γίνονται εξίσου νόστιμα.
Καλη επιτυχία!!!!
0 comments